COMPANYIA

Teatreres pel món

· el teatre és vida·

Teatreres pel món som una companyia teatral que naix l’any 2015 de la nostra mà (Nydia i Maria), en Benissa, per tal d’apropar i compartir la passió i estima que sentim pel teatre a tota la gent del nostre voltant.
En aquests anys de vida hem anat creixent i creant la nostra pròpia identitat com a companyia, tenint com a base la cura i estima, hem incorporat la perspectiva feminista tant en els nostres teatres com en els contes teatralitzats per a la menudalla.
Des de 2015 tenim la nostra pròpia escola de teatre per xiquets i xiquetes.
Co-produïm i co-interpretem, l’obra de teatre «Els monòlegs de la vagina» de Eve Ensler junt amb la nostra companya Rosa Catalan sota la direcció de Toni Ferri. Com a creacions pròpies destaquem les obres de teatre de carrer «L’estisoradora«, estrenada en Benissa al juliol de 2017 i «La verbena«, estrenada en Calp al juliol de 2018.
Al desembre de 2018 estrenem Trobadores la primera obra de creació pròpia, escrita i dirigida per Alejandro Tortajada.

Nydia Crespo

Formada en diverses disciplines teatrals com, tècnica Suzuki i View Point, tècnica Sandford Meisner, Stanivslaski i Lecoq; Escuela Española de Teatro Terapia Gestalt Madrid (2015); Improvisació Teatral (Planeta Impro Barcelona)
Realitza diverses obres teatrals com actriu: Els monòlegs de la vagina; L’Auca del senyor Esteve;Besos; Trobadores, L’Estisoradora i La verbena amb la companyia Teatreres pel món.
Dirigeix l’obra de teatre De bat a bat i co-dirigeix Dia que passa, dia que no torna i Amor és amor.
És docent i co-directora junt amb Inma Rodríguez de l’Escola Municipal de Teatre de Benissa des de 2015.

Maria Mas

Licenciada en Art Dramàtic en Escola de l’Actor (Valencia, 2006).
Formada en Escuela Española de Teatro Terapia Gestalt Madrid; Improvisació Teatral (Planeta Impro Barcelona).
Desenvolupa la seua trajectòria teatral en les següents obres: Els monòlegs de la vagina; L’infern de Marta amb la companyia LA DEPENDENT; La terrorífica fiesta del pijama; Lo obsceno; Trobadores, L’Estisoradora i La verbena amb la companyia Teatreres pel món.
En cine la podem veure en: Quatretondeta, El perro naranja i 9 Bares entre altres.
Participa en diferents curtmetratges com ara El vuelo, Vivo o muerto i Al borde.